onsdag 16. februar 2011

Kalv på Valentinsdagen

Fått denne oppskriften fra mamma - slår aldri feil. I alle fall ikke når man vil lage en relativt rask middag som allikevel imponerer - når man skal "feire" en dag man har sagt man ikke skal feire, men ikke kan dy seg når alle andre skal ;)

Kalvescaloppini:

ca 500 g indrefilet av kalv
Hvetemel, salt og pepper
Saften av 1/2-1 sitron
ca 1 dl hvitvin
Kruspersille
Smør

Dette er så latterlig enkelt: Sjær tynne (ca 1/2 cm) skrå skiver av indrefileten. Vend disse i mel blandet med salt og pepper, stek på middels varme med masse smør (7) ca 45 sekunder på hver side. Ta dem ut av pannen, fortsett slik til alle er stekt. Ta disse ut, ha sitronsaft og vin i pannen og legg så kjøttstykkene tilbake inntil "sausen" er tyknet. Legg på forvarmede tallerkner, og dryss over med rikelig hakket persille.

Serveres med stekt sopp, dampet asparges og ovnsbakte potetbåter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar